עוגת שיש
"עוגות פשוטות, שילדים אוהבים"
דף הבית » מתכונים שלנו » עוגת שיש
מתכון לעוגת שיש
אל תהסס להיות יצירתי עם המרכיבים והתוספות האופציונליות כדי להתאים אישית את העוגה לטעמך!
מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ' או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
מכינים מרכיבים יבשים: בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח. לְהַפְרִישׁ.
מקציפים את החמאה והסוכר: בקערת ערבוב גדולה מקציפים את החמאה עד לקבלת קרם וחלק, כ – 2 דקות. מוסיפים את הסוכר המגורען ומקציפים עד שהתערובת בהירה ותפוחה,
כ- 3 – 4 דקות.
מוסיפים ביצים ווניל: מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
שלבו מרכיבים יבשים: מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד; להימנע מערבוב יתר.
מכינים תערובת קקאו: מערבבים בקערה קטנה את אבקת הקקאו הלא ממותק והמים החמים עד לקבלת עיסה חלקה. אם אתם משתמשים בשוקולד צ'יפס, ממיסים אותם ונותנים להם להתקרר מעט לפני שמוסיפים למחית הקקאו.
יוצרים תבנית שיש: לוקחים כשליש מהבלילה ומערבבים אותה לתוך תערובת הקקאו עד לקבלת תערובת אחידה. זו תהיה בלילת השוקולד שלך.
מרכיבים את העוגה: מזלפים לסירוגין כדורים של בלילות הווניל והשוקולד לתבנית העוגה המוכנה. לאחר שכל הבלילה בתבנית, השתמשו בסכין חמאה או בקיסם כדי לסובב בעדינות את הבלילה יחד ליצירת תבנית שיש. אל תערבב יתר על המידה; אתה רוצה מערבולות ברורות.
אופים: מכניסים את תבנית העוגה לתנור שחומם מראש ואופים כ- 45 – 50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. זמני האפייה עשויים להשתנות, אז התחל לבדוק בסביבות 40 דקות.
מצננים ומגישים: לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית
כ- 10 – 15 דקות. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לרשת לצינון מלא.
אופציונלי: אפשר לפדר את העוגה שהתקררה באבקת סוכר או לטפטף עליה זיגוג פשוט העשוי מאבקת סוכר וחלב.
פורסים ונהנים: לאחר שהצטננו לחלוטין, חתכו את עוגת השיש שלכם לפרוסות ותהנו!
עוגת השיש הזו היא שילוב מענג של טעמי וניל ושוקולד, מושלמת לכל אירוע. תהנה!
מתכונים נוספים לאותו עוגה
בחרו מתכון מהרשימה ואולי תתחברו יותר
מצרכים להכנת העוגה:
1
קמח לבן
2 וחצי כוסות קמח לבן.
2
אבקת אפייה
1 שקית אבקת אפייה.
3
סוכר
1 וחצי כוסות סוכר.
4
סוכר וניל
2 שקיות סוכר וניל.
5
ביצים
5 ביצים בטמפרטורת החדר.
6
חלב
1 וחצי כוסות חלב.
7
שמן
1 כוס שמן.
8
קקאו
4 כפות קקאו.
זמן הכנה
להכניס לתבנית לחום 170 מעלות כ – 40 דקות.