עוגת דבש (טבעונית)
"עוגות פשוטות, שילדים אוהבים"
מצרכים להכנת העוגה:
1
סוכר
1/2 כוס (100 ג’) סוכר.
2
שמן
3/4 כוס (150 ג’) שמן קנולה.
3
דבש
1 כוס (240 מ”ל) דבש.
4
תה
1 כוס (240 מ”ל) תה חזק חמים.
5
קמח
2.5 כוסות (350 ג’) קמח תופח.
6
אבקת קינמון
1 כפית (5 ג’) מלאה אבקת קינמון.
7
אבקת נס קפה
1 כף (4 ג’) אבקת נס קפה (אפשר לוותר).
דף הבית » מתכונים שלנו » עוגת דבש (טבעונית)
- מחממים תנור ל- 170 מעלות (בתנורים חזקים- מחממים ל 160 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים/מאפינס.
- מערבבים את החומרים (במיקסר או ידנית בעזרת כף) לפי הסדר הבא: ביצים, סוכר, שמן, דבש, תה, קמח תופח, אבקת קינמון, נס קפה (לאחר הוספת הקמח יש לערבב קלות. ערבוב ממושך עלול לפגוע באווריריות העוגה).
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל אגוזי מלך.
- אם מכינים בתבנית מאפינס- אופים במשך 15-20 דקות.
- מערבבים 2 כפות דבש עם 5 כפות מים רותחים ויוצקים בעזרת כף את הסירופ מעל העוגה בצורה שווה, בעודה חמה.
*טיפ: לאחר שהעוגה מוכנה מומלץ לצנן אותה בחוץ במשך כ-5 דקות ולאחר מכן לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים שמצטברים גורמים לה להיות עסיסית ורכה).
שתפו משפחה במתכון:
מתכונים נוספים לאותו עוגה
בחרו מתכון מהרשימה ואולי תתחברו יותר
מתכון נוסף 1
כרגע אין מתכון נוסף שנבדק באתרנו.
מתכון נוסף 2
כרגע אין מתכון נוסף שנבדק באתרנו.
מתכון נוסף 3
כרגע אין מתכון נוסף שנבדק באתרנו.
המצרכים לקישוט העוגה:
1
אגוזי מלך
אגוזי מלך קצוצים גס.
2
סירופ לעוגה
2 כפות (40 ג’) דבש + 5 כפות (50 מ”ל) מים רותחים.
זמן הכנה
להכניס לתבנית לחום 170 מעלות כ – 40 דקות.
זמן בתנור
דקות
מעלות בתנור
C
Tip – אם מכינים בתבניות אינגליש קייק- אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (חשוב להוציא את העוגה בזמן מהתנור שלא תתייבש).